Opplæring kl.BPersonbil

OPPLÆRING kl. B

Opplæringsmodellen består av 4 trinn som inngår i en sammenhengende rekkefølge. Før du begynner på et nytt trinn, må du ha nådd målene på de trinnene som ligger foran. Trinnvis gjennomføring av opplæringen gjør undervisningen både meningsfull og effektiv.

Består av:

  • Trafikalt grunnkurs/trafikant i mørket
  • Kjøretimer
  • Sikkerhetskurs på øvingsbane (glattkjøring)
  • Sikkerhetskurs på veg (landeveiskjøring inkl.teori)
  • Teoriprøve hos Statens vegvesen
  • Praktisk prøve hos Statens vegvesen

 

Den praktiske opplæringen følger en plan som er fastsatt av myndighetene. Hvor mange timer du trenger, er avhengig av dine forutsetninger, evne til å tilegne deg nødvendige ferdigheter og ikke minst egeninnsats.

 

HUSK Å LEVERE SØKNAD OM FØRERKORT!!

Gå inn på www.vegvesen.no/portal og fyll ut søknad om førerkort eller fyll ut et søknadsskjema som fåes ved trafikkskolene eller hos Statens vegvesen. Behandlingstid på søknaden kan være opptil 3 uker.
Teoriprøven hos Statens vegvesen kan tas inntil 6 måneder før man fyller 18 år. En bestått teoriprøve er gyldig i 3 år. Teoriprøven består av 45 spørsmål og man kan ha totalt 7 feil. Prøven avlegges ved en dataterminal.
Man kan avlegge teoriprøven muntlig hvis man har dokumenterte lese-skrivevansker, da må et søknadsskjema om muntlig/tilrettelagt teoriprøveskjema fylles ut med vedlagt dokumentasjon og leveres til Statens vegvesen.
Den praktiske prøven hos Statens vegvesen kan tidligst gjennomføres den dagen man fyller 18 år.